Okulumuz Hakkında ve Tarihçe

OKULUMUZ TARİHÇESİ

Okulumuz Çankaya İlçesi Turgut Reis Cad. Bitiştiren Sokak Maltepe'de bulunmaktadır.

Okulumuz 1954-1955 yılında Eğitim ve Öğretime başlamıştır. 1954 yılında yapımı tamamlanan okul binası 8 derslik, 1 idare odası, çok amaçlı salon  ve tuvaletleri ile eğitim öğretime hazırlanmıştır. Zamanla öğrenci sayısı artması sebebiyle, 1965 yılında okulumuza ek olarak 12 derslik daha yapılmış, 20 derslikli bir okul haline getirilmiştir.Bu bölgeye ilk yapılan okul, bugünkü Sarar İlkokuludur. Sarar İlkokulu kuruluşunda "MALTEPE İLKOKULU" adını almış, daha sonra MALTEPE ismi kurulduğu semtin adına bağlı olarak okulumuza verilmiştir. Okulumuz bu bölgeye yapılan ilk okul özelliğini taşımaktadır.1994-1995 Eğitim Öğretim yılında MALTEPE İLKÖĞRETİM OKULU olarak 8 yıllık kesintisiz Eğitim Öğretime başlamış, 1996-1997 Eğitim-Öğretim yılında ilk mezunlarını vermiştir.  2013 yılında 4+4 eğitim sistemine geçilmesiyle ortaokul olarak eğitim öğretim hizmetlerine devam etmektedir.

Okulumuzun Eğitim ve Öğretimdeki başarısı nedeniyle yoğun öğrenci başvurusu olduğundan 1999-2000 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde velilerin öz gayreti ile gerekli olan tüm projeler hazırlanmış, ek bina isteği Ankara Valiliğine bildirilmiştir. 23 Mart 2000 tarihinde yapılan başvuru ile isteğimiz Milli Eğitim Bakanlığınca kabul edilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı Ankara İli 44 Kent İlköğretim Okulu Rehabilitasyonu 01.11.2001 tarihiyle 4271,0 m2'lik ek derslik inşaatı ihalesi gerçekleşmiştir.Ekim 2002 yılında 5 idari bölüm, 24 derslik, 7 işlikten oluşan ek bina inşaatına başlanmış, 2003 Nisan ayında ek bina inşaatı tamamlanmıştır.Ana bina ve ek binada 42 dersliği ile 2003-2004 Eğitim-Öğretim yılında tam gün Eğitim-Öğretime başlamıştır. Başkentimiz Ankara'nın en özel yerinde Yüce Ata'mızın dinlenme yeri Anıtkabir'in karşısında yer alan okulumuz uzun yıllardır çevreye hizmet veren, pek çok önemli insan yetiştirmiş olmanın bilinci ve gururu içindedir. Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda çağdaş Eğitim-Öğretim yapan bir eğitim kurumudur.

VİZYONUMUZ

Bireysel farklılıklarını ortaya çıkararak,

Bilginin ve bilgili insan olmanın önemini kavrayabilen,

Başarma ve kazanma duygusu yerleşmiş,

Topluma yönelik proje ve çözümler üretebilen,

En az bir veya iki yabancı dili etkin bir şekilde kullanabilen bireyleri yetiştiren bir  eğitim kurumu olmak.

MİSYONUMUZ

Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı,

Cumhuriyet'in değerlerine saygılı,

Ülkesini ve ülkesinin insanını seven,

Başkalarının haklarına saygılı,

Değişen ve gelişen dünya koşullarına rahatlıkla uyum sağlayabilecek bireyler yetiştirmektir.

OKULUMUZUN MİMARİ DURUMU

1-      Müdür Odası

2-      3 Müdür Yardımcısı Odası

3-      1 Öğretmenler Odası