Projemizin logosu seçilmiştir.

Çevrenizi Sevin, Suyunuzu Koruyun

Çevre ve iklim değişikliğiyle mücadelede geri dönüşüm (su, toprak ve havanın ekolojik dengesinin korunması) tüm ülkeleri ilgilendiren küresel bir sorundur. Tüm dünyanın yaşadığı küresel ısınma koşulları dikkate alındığında ülkemizde ve diğer tüm ülkelerde sel şeklinde yağışlar meydana geliyor. Yağışlar toprağın doyma noktasına ulaşmasını engeller ve yüzeyindeki verimli tabakayı alıp götürür. Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin etkisiyle yer altı sularımız her geçen gün tükeniyor ve verimli topraklarımızı kaybediyoruz. Küresel iklim krizi devam ederken bilinçsiz tüketim anlayışımız sonucu oluşan atıklar insan hayatını ve doğadaki tüm canlıların hayatını tehlikeye atıyor. Sürdürülebilir çevre bilincinin oluşmasına katkıda bulunmak tüm insanlığın görevidir. Sıfır atık ve geri dönüşüm ilkesiyle ortak değerimiz olan çevreyi korumayı hedefliyoruz. Doğal kaynaklarımız ve ekosistemimizin değeri konusunda farkındalık yaratmak için bizimle çalışmaya istekli misiniz?

Hedefler

1.Sürdürülebilir yeşil çevre konusunda farkındalık kazanmak

2. Sorumlu ve çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek.

3.Küresel iklim değişikliği ve suyun canlılar için önemi hakkında bilgi sahibi olmak

4. Yeryüzüne düşen yağışların depolanabilirliğini ve temiz suya dönüşmesini takip etmek ve izlemek.

5.Tüketim alışkanlıklarımızın sürdürülebilirliği konusunda fikir sahibi olmak.

6. Tüm geri dönüşüm süreçlerini yaşamın normal bir parçası haline getirmek ve davranışa dönüşmesini sağlamak.

7. Sürdürülebilirlik denince akla ilk gelen, efsanelere konu olan, yaşamın kaynağı olan suyun önemini öğrenmektir.

8. Akranlar arası işbirliğini sağlamak.

Beklenen sonuçlar

1. Sürdürülebilir yeşil çevre bilincini kazanmış bireyler yaratmak.

2. Ürettiği atıkların sorumluluğunun ve nasıl geri dönüştürüleceğinin bilincinde, çevreye duyarlı bireyler yetiştirilmesini görmek.

3. Küresel iklim değişikliklerinin ve suyun canlılar için öneminin bilincinde olan bireylerin yetiştirildiğini görmek.

4. Su tasarrufu konusunda alternatif çözümler üreten ve uygulayan bireylerin eğitimlerini takip etmek.

5. Dünyamızdaki kaynakların sonsuz olmadığını ve ihtiyaçlarımız üzerinden tüketim sürecine giren atık kağıt, plastik, yağ, tekstil, cam, metal ve pillerin çöp olmadığını anlamak.

6. Geri dönüşümü hayatının vazgeçilmez bir parçası haline getirmiş, çevresine duyarlı, çözüm odaklı, davranışlarıyla örnek olabilecek bireylerin yetiştirildiğini görmek.

7. Efsanelerdeki suyun yerini öğrenmiş, farkındalığı yüksek bireylerin yetiştiğini görmek için günümüze ulaşan hikâyeleri okuyunuz.

8. Akranlarının görüşlerine saygı duymak, onlarla işbirliği içinde çalışmak ve sorunlara ortak çözüm üretmek.

23-02-2024

Afişimiz okulumuzda ve diğer okullar arasında oylanarak birinci gelmiştir.

Yayın: 23.02.2024 - Güncelleme: 23.02.2024 13:11 - Görüntülenme: 40